Lär dig ett nytt språk inför resan

Lär dig språket innan flytten till Spanien

Om du har i planerna att flytta till Spanien är det en stor fördel att du kan språket innan. Att kunna språket öppnar många nya dörrar för dig. Det blir därmed möjligt för dig att lättare handla i matbutiken och småprata med andra i butiken eller på gatan.

Flytten till Spanien

Eftersom du flyttar till Spanien skall du troligen jobba i landet och då är det också bra att kunna språket. Det är en hel del som ska ordnas innan ni kan åka iväg till ert nya hemland. När väl flyttlasset gått och ni är på plats så får ni chansen att praktisera det språk ni har eller håller på att lära er.

Lär dig på egen hand

Det finns en massa olika sätt för dig att lära dig spanska. Du kan själv skaffa ljudböcker där du lär dig språket. Det går också lika bra att låna ljudböcker och andra språkböcker från biblioteket. Ett bra sätt att höra språket är att se på filmer, TV-program och på nätet.

Använd dig av kurser

Du kan också gå på kurs och du bokar detta via nätet eller via en skola eller exempelvis vid vuxenutbildningen. Om du vill kan du även använda dig av en privatlärare, vilken du kan hitta till exempel via sociala medier. I de fall du vill satsa stort och lära dig språket riktigt grundligt kan du börja studera på universitet. I detta fall bör du dock redan ha en bra grund i språket.