Lär dig ett nytt språk inför resan

När är det hög tid att skriva för hand?

Språk har flyttats från ord, till papper, till telegrafen, till skrivmaskinen och nu till datorer och mobiltelefoner. Det känns som det var längesedan vi använde oss av handskrift. När är det bättre att skriva något för hand istället för att använda datorn?

Kontrakt

När du undertecknar kontrakt får du oftast en utskriven kopia och original som du måste signera. Genom att skriva under i person och utan tvång har du gjort ett bindande kontrakt. Om du planerar på att skriva kontrakt inom eller utanför arbetet ska du alltid yrka på att få en underskrift i person. Det är det säkraste sättet att veta att rätt person godkänner avtalet mellan dig och den andra parten.

Inbjudningar

Vankas det bröllop eller storslaget kalas? Ta tiden att skriva inbjudningskorten och signera kuvertet själv. Köp färgade kuvert med struktur, då står de genast ut från den övriga posten i brevlådan. Efter ett bröllop är det vanligt att brudparet skickar ut en bild och tackkort för dem som deltog under ceremonin. Det blir en ännu speciell gåva om du skriver tackbrevet för hand och skriver något personligt i varje. Gillar du inte din egen handstil kan du träna upp den upp och imponera på alla släktingar och vänner.

Kalligrafi

Det här stilistiska skrivsättet är svårt att lära sig men ger dig möjligheten att skriva fantastiska texter. Kalligrafi kan du lära dig via onlinekurser eller själv med träning och rätt läromedel. Du kan låna böcker på biblioteket om skrivsättet, därefter behöver du bara träna såsom du gjorde när du var liten och skulle lära dig alfabetet. Bästa sättet att lära sig är att börja härma skrift och kopiera andra kalligrafitexter.